© Mirjam Verschoor sociale docu fotografie

Autonoom

Meestal werk ik in opdracht, maar af en toe neem ik de tijd voor eigen autonome projecten. Mijn focus is in mijn autonome werk altijd mens gericht. Onderstaand een tweetal voorbeeld projecten: Beugelbekkies (over de emancipatie van de beugel) en een Portret-Reis. 

Beugelbekkies | De emancipatie van de beugel

Een aantal jaren geleden sprak ik met mijn buurmeisje Janna over haar beugel. Het dragen van een beugel was geen issue voor haar; ze werd er niet mee gepest. Ik begreep dat er anders tegen het dragen van een (blokjes)beugel wordt aangekeken dan toen ik er een droeg, toen ik puber was. Het dragen van een beugel was in mijn jongere jaren echt niet cool.

Na wat rondvragen werd dit bevestigd; kinderen van nu vinden het normaal, gaan ervan uit dat ze een beugel krijgen in hun tienerjaren. Daar in dat gesprek met Janna ontstond mijn nieuwsgierigheid naar hoe beugelbekkies het heden ten dagen vergaan…

Ik heb reeds een drietal personen met beugel gefotografeerd. Deze beugelbekkies heb ik tevens een drietal vragen gesteld omdat ik heel nieuwsgierig was naar hun antwoorden op deze 3 vragen; “Hoe vind je het om een beugel te dragen? | Hoe vinden anderen dat je een beugel draag? | Hoe vond je het toen je hoorde dat je een beugel moest gaan dragen?”

De portretten zijn los te koop om bijvoorbeeld een wachtkamer te verpersoonlijken. Bij aankoop zullen de antwoorden natuurlijk meegeleverd worden. Of men kan mij inhuren voor het verder uitvoeren van dit concept met eigen patiënten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portret | Reis

In mijn vrije werk heb ik reportages gemaakt van families die om verschillende redenen uit elkaar zijn gegaan, zoals Oosteuropese jongeren die in Nederland zijn gaan werken. Ik maakte portretten van hen en bracht die persoonlijk langs bij de ‘achtergebleven’ familieleden om hun verhaal te horen en fotografisch vast te leggen. Foto’s van hen bracht ik vervolgens weer bij hun dierbaren in Nederland.

© Mirjam VErschoot fotoproject sociale fotografie © MirjamVerschoorOwenAlesandra ©MirjamVerschoorlena © Mirjam Verschoor sociale fotoreportage