Beugelbekkies

17 mei 2017

Beugelbekkies | De emancipatie van de beugel

Een aantal jaren geleden sprak ik met mijn buurmeisje Janna over haar beugel. Het dragen van een beugel was geen issue voor haar; ze werd er niet mee gepest. Ik begreep dat er anders tegen het dragen van een (blokjes)beugel wordt aangekeken dan toen ik er een droeg, toen ik puber was. Het dragen van een beugel was in mijn jongere jaren echt niet cool.

Na wat rondvragen werd dit bevestigd; kinderen van nu vinden het normaal, gaan ervan uit dat ze een beugel krijgen in hun tienerjaren. Daar in dat gesprek met Janna ontstond mijn nieuwsgierigheid na hoe beugelbekkies het heden ten dagen vergaan…

Ik heb reeds een drietal personen met beugel gefotografeerd. Deze beugelbekkies heb ik tevens een drietal vragen gesteld omdat ik heel nieuwsgierig was naar hun antwoorden op deze 3 vragen; “Hoe vind je het om een beugel te dragen? | Hoe vinden anderen dat je een beugel draag? | Hoe vond je het toen je hoorde dat je een beugel moest gaan dragen?”

De portretten zijn te koop om bijvoorbeeld een wachtkamer te verpersoonlijken. Bij aankoop zullen de antwoorden natuurlijk meegeleverd worden. Of men kan mij inhuren voor het verder uitvoeren van dit concept met eigen patiƫnten.

‹ Coaching